Bliv frivillig

Kattene bliver passet og forkælet af en gruppe frivillige, der går op i deres trivsel. Vi mener, at det skal være sjovt og hyggeligt, når vi har en vagt, uanset om vi gør rent eller leger og kæler med kattene. Flere af kattene elsker at deltage i opvasken eller gulvvasken, og vi mennesker tilpasser os selvfølgelig, så de kan være med.

Det er altafgørende for os, at vi som frivillige kan stole på hinanden, da der følger et stort ansvar med arbejdet. Udover at du selvfølgelig er glad for katte, forventer vi også, at du kommer ud til kattene, når du har skrevet dig på til en vagt, at du er stille og rolig, så kattene føler sig trygge i dit selskab og at du kan arbejde selvstændigt.

De første gange følger du en af de andre frivillige, så du lærer arbejdsgangen at kende.

En hilsen fra en frivillig

 

Jeg er frivillig og førtidspensionist. At arbejde blandt alle disse vidunderlige pelsbeklædte, firbenede skabninger og deres individuelle, skønne personligheder, giver livet mening.
Den ekstra bonus, som også medfølger, er de katteglade tobenede, som er søde, venlige og altid klar til en snak, når spørgsmål om kattene melder sig.
Når jeg ser hvilken entusiasme og kærlighed de tobenede har til kattene, fylder det mig med glæde, og at det vi gør som frivillige, er for kattene og ingen andre.
Missevagten starter ca. kl. 9.00, og når døren til internatet åbnes, får man en velkomst af ofte lidt søvnige misser, som kommer med høj haleføring. De fleste vil gerne kæles med, og vi nusser og leger ca. en times tid, alt efter hvilket humør pelsdyrene er i. Samtidig får jeg set efter, om alle har det godt.
Rengøringen består af at tømme kattebakker efter kæl og leg, og når jeg går hjem ca. kl. 12. Er kattebakkerne beskidte vaskes de af. Nu hvor alle disse dejlige skabninger har fire ben, betyder det, at når de har været på toilet, så resulterer det i, at der ligger en del kattegrus over det hele, som skal fejes eller støvsuges op. Gulvet vaskes efter behov. Deres sovepladser efterses, om de er rene. Madskålene skal fyldes op med tørkost, og vandskålene rengøres.
Imens det praktiske arbejde udføres, bliver man nøje fulgt af nysgerrige og behjælpelige misser. En kost kan være vældig spændende og sjov at lege med. Vaskekluden kan også være interessant, når den bevæger sig fra side til side.
At gøre rent for og sammen med misserne, giver en anden optimistisk oplevelse af, at rengøring også kan give mening.
Klokken er ved at nærme sig 12.00, og opvasken bliver ordnet, og der noteres i missernes dagbog, om der er noget bemærkelsesværdigt fx angående deres helbred.
På bordet står der en dåse med lækkerier til de tobenede, så vi bliver også forkælet.

– Johanne